DSC_7452 image
Eendracht ondersteunt:


Muziekopleidingen

Muziekvereniging Eendracht is aangesloten bij de Stichting Muziekopleidingen “Opmaat”. De lessen bij Opmaat worden door professionele docenten verzorgt.

“Opmaat” is de naam van het samenwerkingsverband van 2 muziekverenigingen uit de kerkdorpen van de gemeente Druten. De stichting heeft als doel het professioneel, en tegen zo laag mogelijke tarieven opleiden van ( aankomende) muzikanten.

De 2 muziekverenigingen zijn:

Voor wie is “Opmaat”

Opmaat is er op de eerste plaats voor de jeugd van ca. 9 tot 18 jaar uit de kerkdorpen waar de muziekverenigingen actief zijn. Ook voor volwassenen bestaat de mogelijkheid om middels “Opmaat” aan een muzikale carrière te beginnen of deze te vervolmaken.

Aan welke opleidingseisen voldoet “Opmaat?

Het zijn de officiële eisen van het NIB, het Nederlands Instituut voor Blaasmuziek, en de KNMO, Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, die gedurende de lessen vanzelf als praktijk en theorie aan bod komen. De docent(e) kent deze eisen.

Wanneer kun je meespelen bij de vereniging?

Meestal kan de leerling(e) al op het A examen niveau met het fanfareorkest of de drumcombinatie Afferden-Puiflijk mee repeteren, daarover beslissen de docent(e) en de vereniging. In overleg met de docent(e) en het bestuur van “Opmaat” kan worden deelgenomen aan projecten van het “Opmaat Jeugdorkest” of de “Opmaat Slagwerkgroep”.

Wat kost een opleiding bij “Opmaat”?

Voor een belangrijk deel heeft de leerling(e) de kosten zelf in de hand want bij goede vorderingen zal de opleidingsduur korter zijn. Dankzij de subsidie van de gemeente Druten, en bijdrage van “Eendracht” kan het lesgeld van de leerling(e) beperkt blijven. Kijk voor de actuele tarieven op de website van Muziekopleiding Opmaat. Het overige lesmateriaal, zoals een lesboek wordt door de leerling(e) zelf in overleg met de docent(e) aangeschaft Voor volwassenen, vanaf 18 jaar dus, bestaat eveneens de mogelijkheid om bij “Opmaat”te lessen doch hierover geld de gemeentelijke subsidieregeling niet. Kijk voor de actuele tarieven op de website van Muziekopleiding Opmaat.

Zijn er nog vragen neem dan conctact op met : Barbara van Beuningen van den Berk (tel. 06-13712847)