Gastenconcert 092 image
Eendracht ondersteunt:


Dirigent slagwerkgroep

Melvin Puijn is in 1982 geboren te Nijmegen, opgegroeid in Groesbeek en op zijn achttiende verhuisd naar het Duitse Kranenburg. In 2009 is hij verhuisd naar Huissen waar hij samen met zijn vrouw Margo, zoon Dave en dochters Jennifer en nienke woont.

Zijn muziek carrière begon al op jonge leeftijd. Op zijn 4e kreeg hij zijn eerste drumstel van zijn vader die toen semi-beroepsdrummer was. Niet zo heel vreemd dat dit ook Melvins richting ging worden. Daarna startte hij als slagwerker bij fanfare Wilhelmina in Groesbeek, behaalde zijn D-diploma, en begon op 15 jarige leeftijd met de instructie van slagwerkgroepen, waaronder Ons Genoegen Amerongen, waar hij na 4 jaar hard werken landskampioen mee is geworden op de marswedstrijden. Daarnaast heeft hij in 2000 het diploma behaald voor instructeur melodische slagwerkensembles.

 

Momenteel is Melvin instructeur bij Volharding Huissen en Slagwerkgroep Neerbosch-oost Nijmegen en sinds 2013 ook de DCAP. Sinds 2008 staat hij ook voor de slagwerkgroep van het Vierdaagse Orkest, waarmee zeer uiteenlopende popmuziek gebracht wordt in samenwerking met het combo en de zanggroep. Meestal krijgt alles een speciale uitvoering. Dat is dan ook het uitgangspunt van Melvin:  “iets doen wat een ander nog nooit gedaan heeft”..

De muziekstukken die op de lessenaar verschijnen bij het Vierdaagse Orkest komen dan ook allemaal van eigen hand. Ook de verkoop van zijn muziekstukken gaat goed, steeds meer slagwerkgroepen komen terecht bij Melvin voor zijn arrangementen.

 

Verder speelt Melvin in bands en studio’s. Al op 11-jarige leeftijd heeft hij zijn eerste coverband begeleid: een 11-mans formatie met blazers. Daarna heeft hij wat rondgezworven in eigenwerk bands, waarmee hij ook veel in het buitenland heeft getourd. Erg leuk en leerzaam allemaal en heel erg rock and roll!!! Sinds 2008 is hij de vaste drummer en motor bij coverband Noah.

Kortom een heel veelzijdige muzikant met veel perspectieven die ongetwijfeld weer voor een veelbelovend muzikaal spektakel zullen zorgen bij DCAP.